Menu

Zeilmakerij Dijkstra Friesland... ons verhaal

Zeilmakerij Dijkstra bestaat al 40 jaar, daarom staan wij even stil bij alles wat is gebeurd is sinds die tijd.

Hoe het allemaal begon…

Het was het jaar 1979. Het jaar waarin de gebroeders, Jan en Koos Dijkstra, Zeilmakerij Dijkstra oprichtte in een pand in het centrum van Grou. Zeilmakerij Dijkstra is een zeilmakerij in Friesland.

Tijd voor een uitbreiding.

Na een aantal jaar van groei is er een pand aangekocht aan de Gedempte Haven in Grou. Met de koop van dit nieuwe pand was er meer ruimte voor productie en onze werklieden.

Een tegenslag…

Tot ons grootste verdriet kwam broer Koos te overlijden. Maar er was nog hoop, de jongste broer Klaas stapte bij het bedrijf in. Zo konden de gebroeders Dijkstra Jan en Klaas weer verder met onze prachtige zeilmakerij.

Van de Gedempte Haven naar de oude Jeugdherberg

In de jaren 90 begon de Friese zeilmakerij te groeien. Er werd veel nagedacht over een uitbreiding, want alleen op deze manier kon de zeilmakerij weer verder groeien in Friesland. Het pand tegenover de zeilmakerij aan de Gedempte Haven stond te koop, dit was het perfecte pand. De gebroeders kochten de Oude Jeugdherberg en begonnen met het verbouwen.

Na de flinke verbouwing die had plaatsgevonden, was de zeilmakerij klaar om verder te groeien. Het eerste personeel werd aangenomen, en er werd gewerkt met vier tot soms zes personen tegelijk.

Na een aantal jaren verder in deze setting te hebben gewerkt, werd het bedrijf in 2002 door broer Jeep overgenomen. De zeilmakerij zat in een flinke groeistuip waardoor nog meer personeel nodig was. Dit was het moment dat beide zoons Jelmer en Sander bij hun vader in het bedrijf stapten.

Zeilmakerij Dijkstra barst uit zijn voegen.

Zeilmakerij Dijkstra begon uit zijn voegen te groeien, waardoor er in 2008 opnieuw een pand werd aangekocht aan de Jister 6 in Grou, Friesland. Dit resulteerde twee jaar later in een gloednieuwe innovatieve snijmachine. Hierdoor konden wij de kwaliteit en productie van onze zeilen wederom een boost geven!

 

Zeilmakerij Dijkstra op de radio

In 2010 hebben wij een radiospotje laten maken om onze Open Dag van dat jaar te promoten. Deze kun je onderstaand beluisteren.

De zeilmakerij in ‘n nieuw jasje.

Na bijna veertig jaar in hetzelfde jasje te hebben gelopen, werd het tijd voor verandering. Wij zijn een moderne zeilmakerij in Friesland, wij combineren het klassieke ambacht met moderne technieken. Dit moesten we dan ook gaan uitstralen.

Wij stapten naar MediaSoep toe om samen met hun onze zeilmakerij opnieuw te positioneren. En van het een komt dan het ander, het werd tijd voor een volledig nieuwe huisstijl waar natuurlijk ook een nieuwe website bij hoort.

In de onderstaande afbeelding zie je de revolutie die we doorlopen zijn in dit proces.

 

 

 

 

 

logorevolutie_zeilmakerijdijkstra3

Kortom, Zeilmakerij Dijkstra heeft een rijke geschiedenis. Nu de dag is de zeilmakerij nog steeds gevestigd aan de Jister 6, maar is er wel een stuk extra grond naast het pand bijgekomen. Ook werken wij inmiddels met 16 mensen in de zeilmakerij.

Wil jij graag nóg meer over ons te weten komen? Neem dan een kijkje op de ‘over ons‘ pagina.

Wij helpen je verder

Particulier

Een boottent op maat gemaakt!

Online regelen

Zakelijk

Samen werken met Dijkstra?

Naar zakelijke pagina

Gerelateerd aan Zeilmakerij Dijkstra Friesland… ons verhaal